Even voorstellen: Lucas en Paul bij Omniplan

03 februari 2020

Sinds december is Lucas Vaartjes aan boord bij Omniplan en vanaf begin dit jaar verwelkomen we ook Paul van de Kragt. We stellen ze graag even voor.

Waarom kozen zij voor Omniplan? “Omniplan is een klein bureau met alle voordelen die daarbij horen: mensen kennen elkaar goed en weten elkaar te vinden”, aldus Paul. “Klopt”, stemt Lucas in, “Het is leuk om bij een partij te horen die duidelijk ergens voor staat en goed in is. Er is altijd wel een collega die je vanuit zijn of haar ervaring kan helpen met een vraagstuk. De sfeer onderling is informeel en er worden leuke activiteiten georganiseerd, de onderlinge binding binnen het bureau is duidelijk aanwezig”.

“Het voelde eigenlijk gelijk goed”, vertelt Lucas over zijn eerste maanden, “Omniplanners zitten er duidelijk niet alleen voor zichzelf. De collega’s zijn zeer geïnteresseerd in elkaars werk en kennis wordt dan ook gemakkelijk uitgewisseld”. Paul vult daarbij aan, “In mijn eerste maand heb ik gemerkt dat de Omniplanners onderling vrij veel van elkaar verschillen, maar ook dat ze een paar dingen met elkaar gemeen hebben: een liefde voor ruimtelijke ontwikkeling en het vermogen om ontwikkelingen binnen het vakgebied met een nuchtere, relativerende en scherpe blik te beschouwen”.

Over het passie voor het vak zijn de mannen eensgezind, een maatschappelijke meerwaarde in projecten is van belang. “Ik zet me graag in om mensen bij elkaar te brengen om samen een doel te bereiken. Als iedereen zich gewaardeerd voelt vanwege de eigen bijdrage aan het resultaat, dan is dat mooi om te zien. Ik werk graag aan projecten, waar ik zelf ook de maatschappelijke meerwaarde van inzie”, zegt Paul. Lucas vindt met name de woningbouwopgave een enorme uitdaging. “De maatschappelijke urgentie en marktsituatie vragen, zeker bij complexe opgaven, om veel flexibiliteit. Ik voel me thuis in situaties waarin de scenes nogal eens wisselen. Ik haal veel energie uit de vaak complexe opgaven en zoek graag de verbinding met politiek, bestuur en het maatschappelijk krachtenveld. Zeker nu ik zelf tot de doelgroep behoor waarbij het woningtekort speelt.”

Buiten Omniplan gaan beide mannen graag op pad. “In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen of spreek ik af met vrienden om te gaan eten of naar de kroeg te gaan. Ook ga ik graag met mijn twee kinderen van 4 en 7 jaar op pad” aldus Paul. Lucas is buiten werk vaak op het water te vinden als (wedstrijd)zeiler en instructeur. “Daarnaast ben ik graag aan het sporten (hockeyen, hardlopen) en ben ik in het weekend veel op pad met vrienden”.

Nieuwsgierig geworden naar deze Omniplanners? Lees meer over de expertise van Lucas en Paul op de website.

Nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met het privacybeleid

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.