Heb jij je al aangemeld voor Netwerkbijeenkomst Jonge Professionals?

29 september 2022

Omniplan nodigt jou als jonge professional uit voor een inspirerende netwerkbijeenkomst over de Woningbouwopgave op 20 oktober. Kunnen we ‘bouwen, bouwen, bouwen’ en toch kwaliteit behouden?

Toekomstbestendig en leefbaar wonen
Betaalbaar, gevarieerd, klimaatbestendig en duurzaam: de woningbouwopgave kent vele uitdagingen. Woningen moeten staan in een aantrekkelijke omgeving, optimaal bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en voldoende werkgelegenheid in directe nabijheid hebben. Tegelijkertijd is de nood hoog: veel mensen hebben behoefte aan passende en betaalbare woonruimte. Er moet dus tempo gemaakt worden. Maar wat betekent dit voor de toekomstige woningen? Hoe verandert dit de ruimtelijke ordening? Hoe plan en bouw je in hoog tempo en houd je stedelijke kwaliteit en duurzaamheid in het oog?

Op donderdag 20 oktober delen sprekers die werken op verschillende schaalniveaus in de ruimtelijke ordening hun ervaring en kennis over deze opgave. We eindigen met een rondleiding door voormalig gevangeniscomplex Wolvenplein dat van een gesloten bolwerk naar levendig stuk stad gaat veranderen. Een middag vóór en dóór jonge professionals, met uiteraard een borrel ter afsluiting!

Datum: donderdag 20 oktober 
Tijd: 16.00 - 19.00 uur, inloop 15:45 uur 
Locatie: Gevangenis De Lik, Wolvenplein 27, 3512 CK Utrecht

Wil je hier bij zijn? Meld je dan nu aan via de volgende link: Aanmelden Netwerbijeenkomst 

Het programma
Het programma voor de middag ziet er als volgt uit: 

15.45 - 16.00 uur Inloop 

16.00 - 16.10 uur Welkom door Omniplan 


16.10 – 16.30 uur Maaike Stoop, Ontwikkelstrateeg gebiedsontwikkeling bij gemeente Haarlem en vml. Projectleider Bereikbare steden bij MRA 
Maaike zal het evenement openen en ons meenemen in het programma Bereikbare Steden waar woningbouwplannen in tien binnensteden van de MRA versneld gerealiseerd kunnen worden. Deze steden hebben gemeenschappelijk: het creëren van aantrekkelijke, leefbare en goed bereikbare steden zonder af te doen aan de eigen identiteit. Met Haarlem als praktijkvoorbeeld zal zij haar lessen met ons delen.

16.30 – 16.50 uur Kees Verschoor, Strateeg Wonen bij gemeente Utrecht 
Kees werkt als strateeg Wonen in de gemeente Utrecht: een van de meest populaire steden om te wonen, en ook de snelst groeiende stad van Nederland. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Groei zorgt voor kansen en ook voor groeipijn, en levert soms paradoxale vraagstukken op. Kees zal ons meenemen in zijn uitdaging om van de groei een gezonde groei te maken: met gezonde mensen, een gezonde economie, een gezonde woningmarkt en een gezonde leefomgeving.

16.50 - 17.10 uur Felicia Bakker-van Leeuwen, Projectleider Zelfbouw bij gemeente Amsterdam. 
Felicia geeft een ander perspectief weer: de verschillende vormen van zelfbouw. Vergeten we in dat 'tempo maken' niet de bewoner zelf? Felicia deelt lessen vanuit haar ervaringen met wooncoöperaties. 

17.10 - 17.25 uur Toelichting Herontwikkeling Wolvenplein 
Yvette van Piggelen (projectontwikkelaar bij AM) neemt ons mee in de herontwikkeling van voormalig gevangeniscomplex Wolvenplein. Een verdichtingsopgave midden in Utrecht waarbij een mix van wonen, horeca, hotel, buurtruimtes tot stand moeten komen. Hoe gaat dit toekomstige gevangeniscomplex er straks uit zien? 

17.25 – 17.30 uur Afronding door Omniplan 

17.30 uur Borrelen en netwerken!
17.30 uur Start rondleiding 1 door gevangeniscomplex met Stadsdorp Wolvenplein 
18.00 uur Start rondleiding 2 door gevangeniscomplex met Stadsdorp Wolvenplein

Meer informatie is te vinden in de uitnodiging: uitnodiging Netwerkbijeenkomst

We zien je graag 20 oktober in Utrecht. 

Nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met het privacybeleid

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.