Hoog bezoek in Buiksloterham

02 maart 2020

Vrijdag 28 februari had Omniplan hoog bezoek. Uit het hoge noorden kwamen studentadviseurs van SAC Groningen naar Buiksloterham om een indruk te krijgen van het werk van Omniplan. Doel van de dag was om de jonge talenten kennis te laten maken met de positie van interim-management in ruimtelijke ontwikkeling.

Bovendien een prachtige gelegenheid om Omniplan te charmeren van deze ambitieuze studenten. En dat is gelukt! Indrukwekkend dat de studentadviseurs naast hun studie concrete bijdragen leveren aan ruimtelijke ontwikkeling en zo goed voorbereid zijn op de arbeidsmarkt. Dat sluit perfect aan bij de dynamiek en energie van Omniplan.

Violet is in Buiksloterham actief als junior projectmanager voor de gemeente Amsterdam. Van oorsprong is Buiksloterham, gelegen in Amsterdam Noord, een industriegebied. Er vestigden zich onder andere afvalverbrandingsfabrieken en de eerste Fokker vliegtuigenfabriek. Op dit moment vindt in Buiksloterham een transformatie plaats van industriegebied naar een werk- en woongebied. Bij deze transformatie staat Violet voor diverse uitdagingen. Naast de beperkingen en mogelijkheden die het industriegebied biedt, staat bij de ontwikkeling ook circulariteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Omniplanner Iris is betrokken bij de uitwerking van circulariteit en duurzaamheid in het gebied, dus zij kon hier weer wat over vertellen.

De studenten kregen een rondleiding door het gebied en brachten nadien met behulp van een SWOT-analyse de complexiteit van deze ruimtelijke ontwikkeling in beeld. In haar project heeft Violet verschillende ontwikkelkavels onder haar hoede. Samen met de SAC’ers is het plan van aanpak van één van de kavels besproken. Hoe start je zoiets op? Met wie ga je in gesprek, wanneer en hoe? Welke specialisten betrek je bij de ontwikkeling? Hoe ga je om met conflicterende belangen?

Omniplan en SAC Groningen kijken terug op een geslaagde en energieke middag.

Nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met het privacybeleid

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.