Netwerkbijeenkomst Jonge Professionals 'Ruimte voor Mobiliteit'

16 mei 2019

Op donderdag 16 mei 2019 vond het jaarlijkse Omniplan 'Young Professionals' event over duurzame mobiliteit en onze ruimte plaats.

Zo'n 40 jonge professionals verzamelden zich in de voormalige wasserette van de Bijlmerbajes te Amsterdam. Het evenement is georganiseerd door onze eigen junioren, vóór andere junioren werkzaam in de ruimtelijke ontwikkeling. Het beloofde een inspirerende middag te worden, waar we een kijkje in de toekomst hebben genomen. Welke vormen van duurzame mobiliteit zijn er, hoe kunnen we deze inzetten en wat betekent dit voor onze omgeving? Er kwamen sprekers uit verschillende invalshoeken die aan dit thema werken; van constultancy tot overheid en onderzoeksinstellingen.

Het programma 

Iris Voorwerk van Omniplan heette iedereen welkom in de Bijlmer Bajes. Een locatie die na de transformatie ook voorzien moet worden van de meeste duurzame mobiliteitsoplossingen. Als eerste spreker is Zsa Zsa Balian van Futureconsults aan het woord. Zij opent met een blik op de toekomst over 30 jaar. Ze geeft inzicht in ons eigen mentaliteit met betrekking tot mobiliteit in het verleden en hoe wij daarvan kunnen leren voor de toekomst. Omniplanner Sietze Faber neemt ons mee in de kansen van de aanstaande Omgevingswet op het gebied van vitaliteit, fietsen en lopen. Hij laat een tal van mogelijkheden zien in binnen- en buitenland. Je gaat anders kijken naar de inrichting van je stad, het kan veel kansen bieden voor de leefbaarheid. Vanuit ELaadNL is Gijs van der Poel aanwezig om vanuit de praktijk kant lessen mee te geven. Hij leert ons wat elektrisch rijden voor impact heeft op ons energienetwerk. Niet alleen de aanleg van het energienetwerk is belangrijk, maar ook hoe we slim met onze energie opwekking en levering opgaan. Eén van de oplossingen is het slim gebruiken van data waardoor smart charging mogelijk wordt. Tot slot gaf Els Beukers van Innovatieprogramma Mobiele Stad (UvA) ons een kijkje in de tools om door middel van experimenteren de energietransitie vorm te geven. De middag was zeer interactief door het gebruik van Qandr, Rutger Rozendal bedankt hiervoor!

Conclusie: samenwerken!

Het blijft goed om te zien hoe we vanuit verschillende invalshoeken aan de opgaven van de duurzame mobiliteit werken, de sleutel tot succes blijft ook hier: samenwerken! Uiteraard mocht een gezellige borrel aan het einde van de bijeenkomst niet ontbreken. 

Omniplan wil alle junioren die het Jonge Professionals Netwerkevent tot een succes hebben gemaakt bedanken. We zien jullie volgend jaar graag weer terug!

 

 

Nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met het privacybeleid

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.