Omniplan bij Geo Promotion

08 maart 2021

Op 5 maart 2021 heeft Geo Promotion-conferentie ‘Resetting our Spatial Environment – the Interplay between the Physical and the Virtual World’ plaatsgevonden.

De impact van de digitale wereld op de fysieke wereld in de ruimtelijke ordening neemt gestaag toe. Deze ontwikkeling biedt ons nieuwe kansen, maar ook uitdagingen, hoe zal het planningsgebied zich aanpassen? Hoe wordt deze ontwikkeling erkend en aangepast door planners, geografen, ontwikkelaars, adviseurs en beleidsmakers? Het is zonder twijfel dat dit multidisciplinaire thema de komende jaren een grote invloed zal hebben op het ruimtelijk domein.Omniplan heeft tijdens de conferentie een workshop verzorgd. 

Tijdens de workshop verdiepten de studenten zich in een casus over industrieel bedrijventerrein. Dit terrein is een van de laatste rafelrandjes dicht tegen het centrum van een stad. De lokale overheid is hier voornemens in te zetten op intensiviseren en verduurzamen terwijl de grond- en bedrijfseigenaren ook kansen zien in de combinatie van wonen en bedrijvigheid. Deze impasse is moeilijk los te trekken zonder de ondersteuning van er grondeigenaren en draagvlak onder deze stakeholders. Aan de studenten was het de taak een advies te formuleren aan het college om toekomstige ontwikkeling los te trekken. Hier ontstonden hele leuke, creatieve en ook zéker uitvoerbare adviezen. De plenaire discussie die hier vervolgens door ontstond was daarnaast minstens zo interessant!

We kijken met veel plezier terug op deze middag. Een mooi initiatief waarbij studenten in contact konden komen met Omniplan en andersom!

Nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met het privacybeleid

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.