Het programma voor Themacafé Warmtetransitie is bekend

17 september 2019

Het programma voor 3 oktober is bekend. Omniplan organiseert een themacafé over de warmtetransitie mét rondleiding door bio-energie installatie in Ede.

Op 3 oktober organiseren we in Ede een themacafé over de warmtetransitie. Geen toekomstmuziek, maar een verandering die inmiddels in werking is getreden. De overgang naar een aardgasvrije en uiteindelijk klimaatneutrale gebouwde omgeving is een complexe opgave, waarvoor geen standaardoplossing klaar ligt. Aan het woord ervaringsdeskundigen die vertellen over hun eerste stappen en welke lessen zij hebben geleerd. En een energie-pionier die aanpakt en doet!

Tijdens het themacafé ontmoeten professionals uit de praktijk elkaar. Waar lopen ze tegen aan? Welke lessen kunnen we hier al van leren? Wij faciliteren het gesprek, zodat nog meer energie ontstaat om samen een stap verder te komen met deze opgave. Dat doen we niet op zomaar een locatie!

We nodigen jou uit in Ede en beginnen met een rondleiding in één van de bio-energie installaties van het Warmtebedrijf Ede. Warmtebedrijf Ede is vorig jaar op het Nationaal Warmtecongres uitgeroepen tot duurzaamste warmtenet van Nederland.

Programma
14:45 – 15:00 uur Inloop en verzamelen
We verzamelen bij bio-energie installatie op de Geerweg 11 in Ede.

15:00 – 15:30 uur Rondleiding door bio-energie installatie Warmtebedrijf Ede

15:30 – 15:45 uur Wandelen naar Christelijke Hogeschool Ede

16:00 – 16:10 uur Welkomstwoord en opening

16:10 – 16:30 uur De opgave vanuit twee perspectieven
Twee gebieden, dezelfde opgave. Hoe geven zij vorm aan de warmtetransitie? Welke kansen, overeenkomsten en uitdagingen komen beide gemeenten tegen? Marijke Godschalk werkt als Programmastrateeg voor Programma Amsterdam Klimaatneutraal bij de gemeente Amsterdam. Mieke Coenen vervulde het afgelopen jaar namens Omniplan de rol als Programmamanager en Kwartiermaker voor het Programma Heuvelrug Duurzaam en Klimaatneutraal bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In een gezamenlijke presentatie geven zij weer hoe binnen beide gemeenten deze opgave wordt opgepakt. Geleerde lessen worden gedeeld!

16:30 – 16:40 uur Energie-pionier in de praktijk
Het voorbeeld uit de praktijk is het duurzaamste warmtenet in Ede. Zij zijn al een tijd aan hét doen. Hoe ziet het proces tot een warmtenetwerk in Ede eruit? Waar loop je tegen aan in de praktijk? Voor welke uitdagingen staat het warmtebedrijf nog? Rik Timmermans werkzaam als Social Engineer bij ZON warmte support, neemt ons mee in zijn verhaal over het Warmtebedrijf Ede.

16:40 – 16:50 uur Discussieronde / vragen uit de zaal

16:50 – 17:00 uur Samenvatting en afsluiting

Vanaf 17:00 uur Netwerkborrel

Wil je je aanmelden? Dat kan via de volgende link. Zet 3 oktober alvast in uw agenda en kom gezellig naar ons themacafé!


Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.