Regio Zwolle krijgt grote rol in Nationale Omgevingsvisie

11 juni 2021

Regio Zwolle gaat in het kader van de Nationale Omgevingsvisie samen met het Rijk werken aan de opgaven in de klimaatbestendige groeiregio Zwolle. De Nationale Omgevingsvisie (NOVI) is een lange termijnvisie met toekomstige inrichtingsprincipes voor de ruimtelijke ordening in Nederland. Er zijn hierin acht gebieden aangewezen die opgaven kennen waar heel Nederland mee te maken heeft. De voorlopige status had Regio Zwolle al, maar eind mei is deze status definitief toegekend. De langjarige samenwerking tussen Rijk en Regio is nu verder bestendigd. Dit betekent dat Regio Zwolle een leidende rol heeft in de toekomstige inrichting van Nederland, met name in de klimaatbestendige verstelijking.

In Regio Zwolle worden de groei en verstedelijking die plaatsvindt klimaatadaptief en klimaatbestendig uitgevoerd. Dit is noodzakelijk, omdat de regio in een delta ligt en water uit veel verschillende richtingen komt. Er wordt hier gebouwd aan de Delta van de Toekomst. Heel Nederland, maar ook daarbuiten, kan hier vervolgens wat van leren in soortgelijke opgaven.

Omniplanner Iris Voorwerk heeft als secretaris NOVI-gebied bij de Gemeente Zwolle hier een bijdrage aan geleverd. Momenteel wordt er gewerkt aan een verdere uitvoeringsstrategie op basis van het Plan van Aanpak NOVI-gebied. Er wordt samen met partners, maatschappelijke organisaties en inwoners gewerkt aan de doorontwikkeling van slimme klimaat- en wateroplossingen.

Meer lezen? Neem een kijkje op de website van Regio Zwolle.

 

 

Nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met het privacybeleid

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.