Rendez-Vous Crailo

14 oktober 2019

Vrijdag 11 oktober jl. vond het maandelijkse Rendez-Vous plaats. Tijdens deze bijeenkomst komen alle Omniplanners bij elkaar op het kantoor van Omniplan, of gaan we met z'n allen op projectbezoek.

Dit keer was Omniplan te gast op het voormalig defensieterrein Crailo. Vlakbij de A1 ligt hier een plangebied van 40 hectare. Projectdirecteur Jan Nieuwenhuizen nam ons mee in de mooie ambities van deze gebiedsontwikkeling. Prachtig hoe dit oude kazerneterrein tussen Bussum, Laren en Hilversum ontwikkeld gaat worden. De natuur is leidend en woningen en bedrijvigheid zijn te gast. De afwisseling tussen natuur, wonen en werken vormt een interessante maar complexe symbiose. De restanten van storm- en schietbanen, badhuisjes en monumental kazernegebouwen vormen een mooi ensemble dat gedeeltelijk behouden zal worden. Maar ook op het vlak van energie en mobiliteit zijn er grote ambities. Nu nog afgesloten en gedeeltelijk in gebruik door de realityserie Utopia, maar binnen enkele jaren moet hier een levendig buurtschap verrijzen. Bedankt Jan voor de interessante excursie!

In de namiddag schoof onze Raad van Advies aan, bestaande uit hoogleraar Planologie Tejo Spit en oud-wethouder Henk Deinum. We sloten de dag af met een gezellige borrel.

Op naar het volgende evenement: bureauweekend in Berlijn!


Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.