UITNODIGING Themacafé "Aardgasvrij - van Ambitie naar Praktijk"

30 mei 2018

Omniplan nodigt je van harte uit voor een interactieve middag over dit actuele en omvangrijke thema. Gemeenten staan voor de opgave om burgers te verleiden deze overstap te maken. Maar hoe pakken zij dit aan?

Transitie van bestaande woningen naar aardgasvrij

Omniplan nodigt je van harte uit voor een interactieve middag over dit actuele en omvangrijke thema. Gemeenten staan voor de opgave om burgers te verleiden deze overstap te maken. Maar hoe pakken zij dit aan? In het themacafé hoor je van ervaringsdeskundigen hoe zij de eerste stappen hebben gezet en welke lessen zij hebben geleerd.

Wij bieden gemeenten en andere partijen handvatten voor deze omvangrijke transitie. Vanuit het perspectief van de VNG, de gemeente en de bewoner wordt de opgave ingekleurd en worden ervaringen gedeeld. In de afsluitende paneldiscussie komen we graag met jou in gesprek.

Geïnteresseerd? Meld je dan aan vóór 26 juni 2018! We kijken uit naar jouw komst.

Vanwege de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs en het voornemen om de gaskraan in Groningen dicht te draaien, stelt het kabinet als doel vanaf 2050 van het gas af te zijn. Dat betekent dat zo’n 7,2 miljoen woningen moeten worden aangepast. Afgesproken is dat alle gemeenten in ieder geval in 2021 voor alle wijken een transitieplan hebben.

PROGRAMMA

14.45: Inloop bij Vechtclub XL, gelegen in de Merwedekanaalzone waar de gemeente Utrecht bouwt aan een gezonde en duurzame stad voor de toekomst. Vechtclub XL vind je aan de Europalaan 2B in Utrecht, parkeren kan op hun terrein.

15.00: Welkom door Marjon Hulsegge (directie Omniplan)

15.15: Manouk Staal en Jeroen Hovens (Vereniging Nederlandse Gemeenten)

Over wat de huidige stand van zaken is en hoe de VNG op dit moment bezig is met het agenderen van dit onderwerp bij gemeenten en kennisuitwisseling tussen gemeenten.

15.30: Remco Spoelstra, aanjager programma energie binnen gemeente Woerden, Zeist en Veenendaal vanuit Omgevingsdienst Utrecht

Over hoe de gemeente Woerden als pionier bepaalde welke wijk als eerste aardgasvrij moet worden en hoe zij vervolgens te werk is gegaan.

15.45: Marianne Nevens, Omgevingsmanager Overvecht – Noord aardgasvrij

Over hoe de opgave aardgasvrij in de wijk Utrecht Overvecht wordt ontvangen en wat de kracht van een bewonerscollectief is.

16.00: Paneldiscussie

Je kunt in gesprek met een panel van ervaringsdeskundigen om je eigen case voor te leggen en/of vragen te stellen (bij je aanmelding kun je alvast een korte omschrijving van je case geven).

16.45: Samenvatting en afsluiting

17.00: Netwerkborrel

De nieuwe werkelijkheid vraagt letterlijk om nieuwe ruimte in ons vakgebied. Ruimtelijke ontwikkeling is complex. Logisch dus dat geen enkel project exclusief door één partij kan worden gerealiseerd. Samenwerking is het toverwoord.

OMNIPLAN is daar sterk in: we weten partners te vinden en positief te verbinden.

Het themacafé is tot stand gekomen in samenwerking met Omgevingsdienst Regio Utrecht en VNG

Themacafé "Aardgasvrij - van Ambitie naar Praktijk"

28 juni 2018| 15:00- 17:00u + borrel | Vechtclub XL | Europalaan 2B UTRECHT

Nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met het privacybeleid

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.