Historie

Omniplan is in 1988 opgericht door Nanne Zwiep en Guido Galesloot. Twee studievrienden van de destijds kersverse opleiding "Ruimtelijke Ordening & Planologie" aan de Hogeschool Utrecht. In 1995 werd de stap gezet naar een "echt" adviesbureau met een fysiek kantoor en werknemers. Dit kantoor werd gevonden op de tochtige bovenverdieping van de pastorie van de R.K.-kerk in Werkhoven. De opening werd verricht in het bijzijn van de burgemeester en de wethouder R.O. van de gemeente, gevolgd door een toespraak van Omniplan's eerste "Commissaris": dr.ir. Paul Zoete. Paul stond aan de basis van Omniplan door aan beide jonge ondernemers advies te geven. Ook prof. dr. Tejo Spit is vanaf een vroeg begin betrokken en staat het bureau tot op de dag van vandaag op vele fronten terzijde met raad en daad.

Eenmaal uitgegroeid tot 15 medewerkers werd Werkhoven in 2003 verruild voor een bijzonder pand in Zeist, in 1928 ontworpen door architect H.F. Mertens. Een officiële Raad van Advies werd ingesteld om de directie bij te staan in de verdere bureauontwikkeling. Omniplan groeide ondertussen door naar 32 medewerkers. Om in 2011 onder invloed van de wereldwijde crisis af te slanken naar 15 medewerkers. Deze crisis markeerde dan ook de zwaarste beproeving uit de geschiedenis van Omniplan. Sindsdien heeft Marjon Hulsegge het stokje overgenomen van Nanne Zwiep en staat zij samen met Guido aan het roer.

Mede door ons warme netwerk zijn we de crisis doorgekomen. Omniplan verhuisde naar Utrecht waar we sinds eind 2013 in de Newday offices ons kantoor hebben. Inmiddels heeft Guido zijn directeursrol neergelegd en is Jasper Schaap toegetreden tot de directie. Samen met zo’n 25 Omniplanners wordt dagelijks gewerkt aan een mooier en duurzamer Nederland.


Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.