ZO!City - de communitymanager van Amstel 3

2017 - 2019

Amstel III transformeert de komende jaren van een gebied waar alleen wordt gewerkt in een levendige stadswijk waarin zowel gewoond, gewerkt als gerecreëerd wordt. De komende jaren worden 5.000 woningen gebouwd en wordt gewerkt aan verbetering van de verblijfskwaliteit. Deze 5.000 woningen zijn slechts het begin voor de transformatie van Amstel III; de ambitie is om door te groeien naar 15.000 woningen met de nog meer horeca, winkels, scholen en het nodige groen. Bovendien moet het aantal werkfuncties gelijk blijven. Zo zal er de komende jaren een volwaardige stadswijk ontstaan.  

De gemeente, vastgoedeigenaren, initiatiefnemers en projectontwikkelaars werken hiervoor nauw samen. ZO!City betrekt mensen bij de gebiedsontwikkeling. We werken aan de participatie, informatie en communicatie. Het betrekken van mensen bij de gebiedsontwikkeling en het vertellen over alles dat de transformatie van Amstel 3 omvat. Het werk van ZO!City kan er elke dag anders uit zien. Via onze communicatiekanalen houden we iedereen op de hoogte over de ontwikkelingen in het gebied. Veel partijen uit het gebied weten ons te vinden voor de meest uiteenlopende (ruimtelijke) vragen. Zo zijn we betrokken geweest bij de realisatie van de langste streetart muur van Amsterdam, het laten landen van verschillende initiatiefnemers in het gebied zoals dakterras Jackie/Club JACK, Juiciety, Theebus van Ching-ling, Urban wellness SOAK en het Hondsrugpark. 

ZO!City is ontstaan als initiatief van Saskia Beer, die zicht sinds 2010 het lot van Amstel 3 aantrok met haar Glamourmanifest. In de loop der jaren is een community opgebouwd met een cultuur van transparantie, samenwerking en gezamenlijk eigenaarschap. In 2017 is ZO!City overgedragen en daartoe ontstond de stichting met eigen bestuur en raad van advies. De stichting kent zowel publieke als private inkomensstromen. Deze stichting wordt enthousiast gerund door een nieuw team. Vanuit Omniplan zijn Violet Nijboer en Manou Roomer betrokken bij ZO!City.  

Foto's @ Randy Da Costa
Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.