Spoorzone Ede - nieuw station Ede-Wageningen

2016 - 2017

Station Ede-Wageningen wordt compleet vernieuwd. Het omliggende gebied – de voormalige Kazerneterreinen en ENKA Noord West – wordt ook aangepakt. Hier kun je straks wonen, werken en er komen nieuwe voorzieningen. Het station wordt gereed gemaakt voor de toekomst. Er komt een P+R met ruim 500 parkeerplaatsen en een fietsenstalling met ongeveer 1.800 plaatsen. Daarnaast komt er ook een bewaakte stalling (eerste 24 uur gratis) voor ongeveer 6.000 fietsen. Op het station zijn goede informatievoorzieningen, een divers aanbod van stationsvoorzieningen (waaronder winkels) en comfortabele wachtruimtes. Ook worden de overstaptijden verkort.

Voor het nieuwe station moet het bestemmingsplan worden gewijzigd en vastgesteld. Om dit ambitieuze project succesvol tot stand te brengen hebben de gemeente Ede, NS en ProRail een bijzondere samenwerking ingericht. Het project wordt gerealiseerd onder aansturing van een tripartiet projectmanagementteam. Omniplan levert een senior en assistent projectmanager voor het wijzigen van het bestemmingsplan voor Spoorzone Ede. Omniplan is hiermee verantwoordelijk voor de afstemming tussen verschillende disciplines van de gemeente Ede, NS en ProRail voor integrale uitwerking en besluitvorming.

Spoorzone Ede: nieuw station Ede-WageningenHet ontwerpbestemmingsplan ‘Ede, OV Knoop’ en aanvulling MER is gereed gemaakt voor inzageprocedures van de gemeente Ede. Tegelijktijdig is het bestemmingsplan ‘Ede, Oostelijke Spoorzone (LV - viaduct), aanvulling MER en ontwerp Onttrekkingsbesluit spoorwegovergang Sysselt afgestemd om ook de bestuurlijke besluitvorming door te gaan.
Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.